Stilte

Klik op de flyer voor foto’s…
wilt u reageren? klik hier

 

“Wat is goed? Wat is slecht? Voor een mens? Voor een land?
Weet jij op 16 jarige leeftijd wat een juiste morele keuze is?
Overzie je de consequenties van die keuze voor je latere leven ?
Dan zie je dat er in het heden keuzes gemaakt worden door politici waarvan je denkt: Doe dat niet!! Zo ging het toen ook….. .

In het stuk Stilte maken we kennis met een hoogbejaarde dame, Grete Schmidt, die haar laatste levensfase doorbrengt in een verzorgingshuis. Tijdens de activiteitenmiddag, staat zij plotseling op en zingt spontaan een lied uit haar Duitse kinderjaren tijdens WOII.
Roept een van de medebewoners associaties bij haar op? Begint haar geest haar in de steek te laten? In een tiental scènes ontrolt het verleden van Grete zich, waarin personen en beelden van toen zich opdringen in haar geest, zoals haar schoolvriendje Hans of meneer Salomons, afgewisseld met scènes in het heden waarin we kennismaken met haar dochter Barbara, die wanhopig wacht op een beetje liefde van haar moeder.
Welke invloed had haar verleden op de opvoeding van haar dochter? Haar zienswijze op het politieke klimaat in 40 / 45 verbindt Grete confronterend aan de politiek in het heden. Is Grete Schmidt wel de juiste persoon om een vredesprijs te krijgen?
De commissieleden van de Witte Duif hebben alle drie hun eigen motieven waarom deze vrouw wel of niet voor deze vredesprijs in aanmerking komt.

Schrijver: Bart Oenema
Regie: Doris Goosen
Regie-assistent: Anneke Peeters-De Lange
Spelers: Judith Busscher, Els Hoyng,Trude Kosse, Rein Tanis, Ilse Morren, Gerda van Heusden, Hugo Knoester, Dieter Egelkraut.
Grime: Grime groep Theaterwerkplaats
Decor: Fred de Wit
Lichttechniek: Maurice Portier

Gespeeld op: 4 en 5 mei 2018

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Klooster 4 Harderwijk

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
van alle komende producties en nieuwtjes