Stad als Podium

een jaarronde programmering podiumkunsten op binnen- en buitenlocaties in Harderwijk.

Stichting Stad als Podium (SAP) is een initiatief van een groep culturele organisaties uit Harderwijk en omgeving. Samen staan zij voor een gevarieerde, eigentijdse jaarronde programmering van podiumkunsten en cross-overs met andere kunst-disciplines. Een programmering van professionele, semi-professionele en amateurkunst die prikkelt, verrast, boeit, ontroert, inspireert en verleidt. Een aanbod dat de stad Harderwijk aantrekkelijker maakt voor haar inwoners en mensen die de stad bezoeken en aansluit bij de actuele trends in de cultuursector. 

Cultuurkust

Cultuurkust gelooft in het ontdekken en ontwikkelen van talent in alle leeftijden en alle lagen van de samenleving. Daarom bieden we voor iedereen in de gemeenten Harderwijk, Nunspeet, Ermelo en Putten cursussen en workshops in alle kunstdisciplines. Daarnaast hebben we een actieve afdeling voor het basisonderwijs, bieden we workshops aan bedrijven en de maatschappelijke zorg en organiseren we open podia en festivals.

Catharinakapel

De Catharinakapel is gebouwd in 1502 als kapel voor de zuster van het Sint-Catharinaklooster. Het had vervolgens verschillende functies tot het mooie gebouw in 1911-1912 werd gerestaureerd en gewijd tot parochiekerk. De gebrandschilderde ramen dateren van die tijd. Nu zorgt Kunstcentrum Catharinakapel dat je hier kunt genieten van kleinschalige culturele activiteiten op het gebied van theater, film, muziek en beeldende kunst. De ambiance, de diversiteit en de toegankelijkheid vormen tevens het decor voor particuliere culturele evenementen, huwelijksvoltrekkingen en bedrijfspresentaties.