Ontmoet de Regisseurs

Doris Goosen

Doris Goosen

 

Academie voor expressie door woord en Gebaar, afgestudeerd in 1975.

Theatermaken is mijn vorm van verhalen vertellen.  Als ik mijn verhaal vind in reeds geschreven teksten, waarvan de taal me aanraakt, dan vind ik samen met de spelers de theatrale beelden. Thema’s kunnen ook met een groep of via mijn eigen pen uitgewerkt worden. Voor mij moet de vorm, de muziek en alle andere theatrale vondsten elkaar aanvullen. Tekst is een ding, maar fysiek spel, de eigenheid van de spelers, het gebruik van een locaties, aankleding en muziek maken voor mij een theaterproduct compleet. Het maakproces samen met de spelers geeft me de meeste energie. De voorstelling is de kroon op dit maakproces.

Trude Kosse

Trude Kosse

 

Naast dat ik twee jaar een acteeropleiding heb gevolgd in Amsterdam,  ben ik me gaan verdiepen in regisseren. Ik ben opgeleid voor regisseur binnen de TWP zelf, en heb nu zo’n tien regies op mijn naam staan. Vooral het het absurde, de uitvergroting van de mens en de situatie waarin de personages zich bevinden, hebben mijn warme voorkeur.
De uitdaging die ik graag aanga met mijn spelers, is dit zo te laten zien, dat het echt personages van vlees en bloed zijn, waardoor ze alle herkenbare dagelijks beslommeringen bloot leggen. Als de voorstelling het publiek vermaakt en een tikje ontroert, met een bulderende lach tussendoor, is mijn persoonlijke missie geslaagd.

Vincent van Miert

Vincent van Miert

 

HBO Jeugdzorgopleiding met afstudeerrichting: Drama, Dans en Muziek

Als theatermaker werk ik liefst vanuit de verhalen die ik zelf schrijf. Ik hou van verhalen die zich niet helemaal prijsgeven. De kracht van de suggestie en het onbesprokene. Verhalen die een beklemmende sfeer in zich dragen. Ik hoop dat het publiek zich uitgedaagd voelt om op zoek te gaan naar hun eigen interpretaties en antwoorden. Daarbij is mijn fascinatie voor de psyche van de mens en hoe die mens zich verhoudt tot de ander of tot een ontregelende situatie een belangrijk leidmotief.

 

Loes Steenbergen

Loes Steenbergen

 Docent Theater ArtEZ Zwolle

Theatermaken begint bij mij met verbinding. Contact met de spelers, het publiek en mijzelf. Wanneer dat er is en wij een gezamenlijk startpunt hebben kunnen we aan de slag.
Humor is een terugkomend onderdeel binnen mijn voorstellingen. Ik houdt ervan om op onderzoek uit te gaan. Het publiek lacht en krabt zich daarna achter de oren om de reden. De grens tussen humor en een schrijnende situatie vindt ik interessant.
Samen met elkaar maken we op speelse wijze een voorstelling met de bedoeling uiteindelijk bij het publiek een nieuw contact te laten ontstaat.

 

Janneke Mannee

Janneke Mannee

 

Docent Theater ArtEZ Zwolle

Bij het maken van theater vind ik het belangrijk dat mijn spelers ook mee maken.

Hierbij werk ik graag vanuit een thema. Het doel voor mij als theatermaker is om het publiek na te laten denken en stil te zetten bij het gekozen onderwerp.

Hierbij wil ik geen waarheid opleggen maar juist openheid creëren. Ik werk graag met beweging en laat me beïnvloeden door mime.

 

 

 

Monique van Hinte

Monique van Hinte

 

Mime opleiding

Wat mij typeert als theatermaker is de diversiteit van de mensen waarmee ik werk, de diversiteit van het werk zelf, en de diversiteit van de werelden waarbinnen ik werk maak.

Binnen theaterwerkplaats wil ik samen met de spelers een voorstelling maken, dwz dat we het materiaal samen ontwikkelen. Veel ruimte voor eigen inbreng.