Ontmoet de Regisseurs

Doris Goosen

Doris Goosen

 

Academie voor expressie door woord en Gebaar, afgestudeerd in 1975.

Theatermaken is mijn vorm van verhalen vertellen.  Als ik mijn verhaal vind in reeds geschreven teksten, waarvan de taal me aanraakt, dan vind ik samen met de spelers de theatrale beelden. Thema’s kunnen ook met een groep of via mijn eigen pen uitgewerkt worden. Voor mij moet de vorm, de muziek en alle andere theatrale vondsten elkaar aanvullen. Tekst is een ding, maar fysiek spel, de eigenheid van de spelers, het gebruik van een locaties, aankleding en muziek maken voor mij een theaterproduct compleet. Het maakproces samen met de spelers geeft me de meeste energie. De voorstelling is de kroon op dit maakproces.

Trude Kosse

Trude Kosse

 

Naast dat ik twee jaar een acteeropleiding heb gevolgd in Amsterdam,  ben ik me gaan verdiepen in regisseren. Ik ben opgeleid voor regisseur binnen de TWP zelf, en heb nu zo’n tien regies op mijn naam staan. Vooral het het absurde, de uitvergroting van de mens en de situatie waarin de personages zich bevinden, hebben mijn warme voorkeur.
De uitdaging die ik graag aanga met mijn spelers, is dit zo te laten zien, dat het echt personages van vlees en bloed zijn, waardoor ze alle herkenbare dagelijks beslommeringen bloot leggen. Als de voorstelling het publiek vermaakt en een tikje ontroert, met een bulderende lach tussendoor, is mijn persoonlijke missie geslaagd.

Vincent van Miert

Vincent van Miert

 

HBO Jeugdzorgopleiding met afstudeerrichting: Drama, Dans en Muziek

Als theatermaker werk ik liefst vanuit de verhalen die ik zelf schrijf. Ik hou van verhalen die zich niet helemaal prijsgeven. De kracht van de suggestie en het onbesprokene. Verhalen die een beklemmende sfeer in zich dragen. Ik hoop dat het publiek zich uitgedaagd voelt om op zoek te gaan naar hun eigen interpretaties en antwoorden. Daarbij is mijn fascinatie voor de psyche van de mens en hoe die mens zich verhoudt tot de ander of tot een ontregelende situatie een belangrijk leidmotief.

 

Bernice Horst

Bernice Horst

 

PTO Toneelacademie Maastricht

De wisselwerking tussen mij, de spelers en de tekst of het thema levert voor mij altijd het interessantste materiaal op.

Ik probeer zo openlijk mogelijk te zoeken naar vorm en betekenis, zodat er ruimte voor de spelers is om mee te denken en mee te maken. Ik laat me inspireren door zowel tekst als muziek als beweging.

Ik houd van afwisseling en probeer altijd weer onbekende dingen uit. Nieuwe locaties, nieuwe vormen als het maar anders dan de vorige keer is.

 

 

Janneke Mannee

Janneke Mannee

 

Docent Theater ArtEZ Zwolle

Bij het maken van theater vind ik het belangrijk dat mijn spelers ook mee maken.

Hierbij werk ik graag vanuit een thema. Het doel voor mij als theatermaker is om het publiek na te laten denken en stil te zetten bij het gekozen onderwerp.

Hierbij wil ik geen waarheid opleggen maar juist openheid creëren. Ik werk graag met beweging en laat me beïnvloeden door mime.

 

 

 

Monique van Hinte

Monique van Hinte

 

Mime opleiding

Wat mij typeert als theatermaker is de diversiteit van de mensen waarmee ik werk, de diversiteit van het werk zelf, en de diversiteit van de werelden waarbinnen ik werk maak.

Binnen theaterwerkplaats wil ik samen met de spelers een voorstelling maken, dwz dat we het materiaal samen ontwikkelen. Veel ruimte voor eigen inbreng.