Vier !!!!

Première over

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Vier is de jubileumvoorstelling van het 30-jarig bestaan van Theaterwerkplaats Harderwijk. Vier regisseurs in een proeverij van regiestijlen, in vier éénakters, met twintig acteurs, die het publiek tonen wat Theaterwerkplaats Harderwijk in huis heeft. Simultaan op twee podia wordt het publiek verrast met deze prachtige productie waarbij niet alleen de cast van podium wisselt maar ook het publiek van zaal. Een feest om naar uit te kijken.

Waarom niet de Bee Gees?
Regie: Vincent van Miert

Macht en manipulatie. Hoe hoger op de maatschappelijke pikorde hoe sneller gelijkwaardigheid en wederkerigheid vervallen. Een schandaal in de hoogste kringen. Hoe beperken we de schade naar buiten?
Waarom niet de Bee Gees is een vette komedie met een gitzwart randje

Spelers: Wietse Hummel, Anita Keuper, Sandra Krens, Marc Mik, Arjan van Roon en Jorik de Ruijter.

Barre tijden
Regie: Janneke Mannee

Jan kijkt op zijn horloge en zucht. Het is vrijdagavond, de kroeg is leeg, net zoals de kas. Corona heeft zijn tol geslagen en in kroeg ‘de zatte buur’ heeft hij het laatste personeel met tranen in zijn ogen ontslagen. Terwijl hij voor de 23e keer zijn glazen oppoetst gaat het belletje van de deur… Zou het dan toch?

Een spetterende masker-voorstelling over een wervelende avond in de kroeg: pak een biertje en geniet!

Spelers: Sylvie Donadieu, Gerda van Heusden, Janna Huttinga, Corrie Mannee en Herman Schoorlemmer.

Het kantoor
Regie: Loes Steenbergen

Stel je voor; een kantoor. Wat zie je? Mensen in pak, driftig bladerend door papieren? Een serene rust heersend rondom mensen werkend op zitzakken, terwijl de bonsaiboompjes verpieteren in de brandende vensterbank? Stiekeme liefdes tussen collega`s of toch die net wat te lompe man aan het achterste bureau? Het kantoor: een gekke kopie van de werkelijkheid? Toch?

Spelers: Willem Boone, Judith Busscher, Vincent van Duijvenbode en Ilse Morren.

Sonnetten van Shakespeare
Regie: Trude Kosse

Bekende, historische, prachtige hertaalde teksten van een beroemde schrijver. Blijven deze prachtige teksten overeind in de wereld van nu? Een prachtige voorstelling vanuit een klassieke context.

Spelers: Ineke van Emmerik, Henk Epskamp, Ellen Grashof, Marjolein Schölvink en Colette van Vuure.

Voorstellingen:  17 en 18 februari 2023

Locatie:               De Mess

Mae West

Première over

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Mae West is een drieluik voorstelling waarbij Theaterwerkplaats Harderwijk één van de drie voorstellingen voor haar rekening neemt. De andere twee samenwerkende culturele partners zijn de Jongeren Theaterschool Wolf van Cultuurkust en het gezelschap de Village People.

The pleasure man
Regie: Monique van Hinte

Mae West was een Amerikaanse actrice en scenarioschrijfster. Zij beschreef in haar verhalen maatschappelijke dillema`s en maakte veel los bij het publiek. Ondanks dat deze vrouw voornamelijk in de vorige eeuw leefde zijn haar verhalen nog steeds ontzettend actueel. In één weekend gaan de spelers een voorstelling maken met als inspiratie haar stuk ‘The pleasure man’. Een stuk dat veel teweegbracht en waar Mae West voor heeft moeten strijden om het te blijven spelen.

Spelers: Judith Busscher, Leon Cramer, Sarah Eekelschot, Ellen Grashof, Janna Huttinga, Sandra Krens en Arjan van Roon.

Voorstelling:      21 mei 2023

Locatie:               Cultuurkust

California Suite

Première over

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Regie: Trude Kosse

Een onvervalste komedie geschreven door Neil Simon.

De voorstelling heeft verschillende scenes die zich allemaal afspelen in hotelkamers. We volgen een gescheiden stel, een conservatieve zakenman met een dronken hoertje, een Britse actrice met haar man, op de vooravond van de Oscaruitreiking en twee stellen die net drie weken met elkaar op vakantie zijn geweest, met alle ergernissen die naar boven komen.

Een grote cast met verschillende opvolgende scenes garanderen een geweldige avond uit.

 

Spelers: Vincent van Duijvenbode, José Hammenga, Wietse Hummel, Daniella Lankman, Ilse Morren, Lucy Onderweegs, Herman Schoorlemmer, Remko Steenbergen en Melissa van ’t Veer.

 

Voorstelling:      6, 7 en 8 oktober 2023

Locatie:               Catharina Kapel