Oorlog onder de huid

Première over

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Bevrijding?

Door tastbare herinneringen en zintuigelijk appèl kruipt de oorlog direct weer onder de huid Ben je dan bevrijd?

‘Oorlog onder de huid’ vertelt herinneringen die boven kwamen bij enkele inwoners uit Harderwijk die we spraken over hun oorlogsherinneringen. Over de oorlog 1940 – 1945 en de oorlog waar twee Harderwijker jongens direct daarna in terecht kwamen in Indonesië. Beelden, klanken, geuren, een voorwerp roepen pijnlijke herinneringen op en smijten je terug in de tijd.

Een theaterproductie van Theaterwerkplaats Harderwijk in samenwerking met Harderwijker Comité 4 mei, Stichting Joods Erfgoed Harderwijk, Jan Mannee (muziekcomposities) en Esther Kövy (muziekuitvoering)

Met dank aan Anton Daniëls, stichting Joods Erfgoed Harderwijk en de Gemeente Harderwijk, Stichting 4 mei,

Locatie:                 : Kunstcentrum Catharinakapel
Speeldata             : data volgen

 

 

%

3 mei 2020 UITVERKOCHT

%

4 mei 2020 UITVERKOCHT

  • 3 mei 2020 UITVERKOCHT 100% 100%
  • 4 mei 2020 UITVERKOCHT 100% 100%

MacBeth

Première over

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

In mist en nevel rijden Macbeth en zijn vriend, Banquo naar huis. Het zijn twee oorlogshelden, iedereen praat erover, ze waren groots. Ze versloegen alle vijanden alsof het musjes waren. In mistflarden tussen bomen en hei horen ze vreemde wezens zingen, Macbeth wordt koning en Banquo brengt koningen voort. Deze woorden gaan in hun hoofd zitten en laten ze niet meer los. De ambitieuze Macbeth en zijn nog ambitieuzere vrouw raken helemaal vervuld van deze voorspelling. Ze besluiten het lot een handje te helpen en daar begint een lange reeks bloedige moorden. Waar geweld naar het hoofd stijgt, waar macht verblindt en waar jaloezie de boventoon voert. 

Schrijver                : William Shakespeare
Bewerkt door       : Spelers en regisseur
Regie                     : Bernice Horst
Locatie                  : Estrado Harderwijk
Speeldata             : 5, 6, 11 en 12 juni 2020
Aanvangstijd        : 20.15 uur


Cast                       : 
Willem Boone, Judith Busscher, Jan van ’t Ende, Henk Epskamp, Jos Grimbergen, Gerda van Heusden, Wietse Hummel, Daniella Lankman, Vincent van Miert, Ilse Morren, Kathelijn Remkes, Arjan van Roon, Elly Roos, Marjolein Schölvinck en Melissa van ’t Veer.

The Pleasure Man

‘The Pleasure Man’ is een stuk dat zich afspeelt in de coulissen van een derderangs variététheater waar op een avond altijd meerdere acts te zien waren. Personages zijn dansers, acrobaten, female impersonators, klassiek geschoolde dramatische acteurs, technici etc. alles kan. De drukte, de gekte backstage en alle soms wanhopige acts.

 Deze productie gaat zoveel mogelijk uitpakken. Goede smaak en nuance laten we thuis, plezier en liefde voor het theater zetten we in. Onderliggend thema in ‘The Pleasure Man’ betreft een personage die door zijn positie een seksuele predator is, en die slachtoffers maakt. Onze uitdaging is om dit thema, heel relevant, zeker in de theaterwereld, aan te kaarten in een ‘over-the-top’ stuk.

 

Schrijver    : Mary Jane ‘Mae’ West
Regie          : Monique van Hinte
Speeldata  : eind oktober 2020