Uit het hoofd in het hart

Première over

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Regie: Loes Steenbergen

Van uitstel komt afstel??????

ZEKER NIET

Nadat de vorige voorstellingen, door omstandigheden, werden geannuleerd, hebben we niet stilgezeten om een nieuwe datum te plannen. De spelers en hun regiseur kijken er naar uit om deze voorstelling alsnog voor u te spelen. Mis het dus niet.

Tijdens de repetitieperiode gaat de regisseur met de acteurs op zoek naar het spelen vanuit het hart in plaats van uit het hoofd. Hoe grootheden als Grotowski en Stanislaski op zoek gingen naar het ‘echte spel’ in plaats van ‘het acteren’. Het grote fysieke werk of heel klein gepriegel. Wat is spel en wanneer spelen wij zelf? Dit is de startpositie van ‘Uit het hoofd in het hart’. Een experiment vanuit fysieke uitputting en rauwe emoties.

Spelers: Ilse Morren, Remco Steenbergen, Willem Boone,  Vincent van Duijvenbode en Judith Busscher

Voorstelling: 2 maart 2024, 20.00 uur en 3 maart 2024, 15.00 uur
Locatie: Cultuurkust

 

Het geluid van onheil

Première over

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Regie: Vincent van Miert

 In het geluid van onheil is de dictator net overleden. De revolutie, die vooraf gegaan is door machtsstrijd, gevechten en genocide, is definitief uitgebroken. Het gezin van de dictator heeft zich verschanst voor een laatste avond in hun landgoed. De revolutionairen komen steeds dichterbij. Het lot van de familie lijkt bezegeld. Is er nog een uitweg of is hun historie hen fataal.

 Wat als je door je vlees en bloed onderdeel uitmaakt van een fout regime. Als je opgroeit met alle weelde, welvaart en privileges omdat je nu eenmaal de dochter, de zoon, de vrouw bent van een dictatoriale machthebber. En wat als dat bewind ten val komt.

 Spelers: Kathelijn Remkes, Wietse Hummel, Jorik de Ruijter, Mik Marc, Anita Keuper, Rein Tanis, Arjan van Roon, Colette van Vuure, Sandra Krens, Marjolein Scholvinck.

 Voorstelling: 12, 13, 19 en 20 april 2024

Locatie: Mess

Een vrouw, Camille Claudel

Première over

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Regie: Christina van Emmerik

Een toneelstuk over het leven van Camille Claudel. Zij was een Frans beeldhouwster en speelde een grote rol in het leven van de beeldhouwer Auguste Rodin. Camille Claudel werd op het platteland in het noorden van Frankrijk geboren. De Franse beeldhouwster was zeer begaafd. Zij kreeg haar opleiding bij Alfred Boucher en Auguste Rodin. Camille werd al snel de maîtresse van de twintig jaar oudere Rodin. Haar familie zorgde er in 1913 voor dat zij werd opgenomen in een gesticht waar zij dertig jaar verbleef alvorens ze overleed.

Spelers: Henk Epskamp, Vincent van Duijvenbode, Jan vt E, Melissa van ’t Veer, Judith Busscher, Sarah Eekelschot, Janna Huttinga, Jan Mosterd, Jan van Stormbroek, Paul Hoogland, Ilse Morren, Willem Boone.

Voorstelling:      13, 14 en 15 juni 2024

Locatie:               Catharina Kapel

Kinderboekenweek 2024

Première over

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Regie: Janneke Mannee

We sluiten aan bij het thema van de Kinderboekenweek in oktober 2024 en gaan een mooie kindervoorstelling maken! Het stuk staat nog niet vast maar het wordt een fantasievol verhaal zoals ‘Peter en de Wolf’ of ‘De kleine prins’.

Spelers:             Inschrijving start binnenkort

Voorstelling:    zaterdag 5 en zaterdag 12 oktober 2024 (beide overdag) in de Kinderboekenweek

Locatie:             Nog niet bekend. Op locatie; zoals de Stadskamer/Bibliotheek enz. Of in theaterzaal zoals Cultuurkust.