geschiedenis

In 1983 namen dramadocenten en regisseurs Doris Goosen, Jacques Jansen en Arthur van Vliet het initiatief om een groot theatergezelschap in de regio Harderwijk op te richten.

Er waren onder hun leiding diverse theaterproductiegroepen aanwezig in het toenmalig Centrum voor de Kunsten ’t Klooster en er waren ook diverse kleine gezelschappen bezig in Ermelo en Harderwijk.

Samen met spelers van het eerste uur Gert van der Nol, Ineke van Emmerik en Wietse Hummel, toenmalige gemeentevoorlichter Jos Kunne en cultuurambtenaar Bob Ritzema werd begonnen met de oprichting van een nieuw theatergezelschap.

En in 1983 zag Stichting Theaterwerkplaats Harderwijk in 1983 het levenslicht. Het gezelschap begon met een grote groep spelers. Inmiddels is het nog steeds groot, heeft het een groep nieuwe regisseurs.

Doris Goosen is de enige regisseur die vanaf de start betrokken is bij de theaterwerkplaats. Verder beschikt het gezelschap over een vast groep grimeurs, een decorbouwer, een webredacteur en een PR medewerker.

Door de jaren heen zijn vele grote memorabele producties gemaakt en opgevoerd, zowel bestaand repertoire als zelfgemaakte, en ook kleine korte producties.

In 2018 vierde Theaterwerkplaats Harderwijk het 25-jarig bestaan met de voorstelling Lysistrata in de raadzaal van het Huis van de Stad.