Een Sneeuw

Klik op de flyer voor foto’s…
wilt u reageren? klik hier

 

“Het verhaal speelt zich af in de woonkamer van de familie Quint, oud-Indiëgangers, waar op een namiddag familieleden bijeen komen om de verjaardag te vieren van een al vele jaren inwonende oude man. Van dit hoofdpersonage, die wordt aangesproken met de koosnaam Panda, is weinig tot niets bekend. Wel wordt duidelijk dat hij in een Duits concentratiekamp heeft gezeten.

Regisseur Doris Goosen: “Maar Panda spreekt niet. Zijn zwijgen maakt de andere praatziek. Sommigen proberen zelfs hun eigen gedachten bij hem in de mond te leggen. Ze praten en praten. En vliegen als muggen om zijn zwijgen heem. Uit alles blijkt dat de familie vlucht voor het verleden. Een heel verwarde geschiedenis van ontheemding en ontkenning.”

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen de Quints vanuit het voormalig Nederlands-Indië in Nederland wonen. Mevrouw Quint heeft met haar kinderen in een Japans interneringskamp gezeten. De kleinkinderen, de derde generatie, hebben de oorlogsherinnering. “Toch worden ook zij regelmatig geconfronteerd met het onverwerkte oorlogsverleden van de oudere generatie. Dat levert zeer pijnlijke confrontaties op. Ondertussen houden zij krampachtig de illusie dan een familieleven gaande. Zonder te beseffen dat Panda hen ontglipt.” .

Regie: Doris Goosen
Regieassistent: Gert  van der Nol
Spelers: Lia Dasberg, Ineke van Emmerik, Witse Hummel, Jannie Huttinga, Hilde Kuiper, Gerrit van der Linde, Beate Onderdelinden, Marjolein Schölvinck, Agaath Schultink
Decor: Marten Foppen
Flyer: Ton Pors

Gespeeld in: 1995

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Klooster 4 Harderwijk

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
van alle komende producties en nieuwtjes