Diplodocus Deks

Klik op de flyer voor foto’s…
wilt u reageren? klik hier

 

De bewoners va een dorpje in Vlaanderen zijn in rep en roer. In de bodem zijn de kaak van een Diplodocus, een prehistorische planteneter. Een projectontwikkelaar is er als de kuppen bij en schetst lucratieve vergezichten. Hij kan er voor zorgen dat er een Dinopark van wereldformaat komt, inclusief gokpaleizen, groter dan in Las Vegas, Hergebruik van grond!! Veel geld voor iedereen! De bewoners komen regelmatig samen buiten hert dorp, op de plek waar de kaak os gevonden om te overleggen. De één is voor de ander tegen, de derde twijfelt waardoor de identiteit van de dorpsbewoners onder zware druk komt, met desastreuze gevolgen.

Tom Lanoye legt op humoristische wijze de mechanismen bloot, waaraan de mens ten prooi valt als het grote geld lonkt. Zoals een archeoloog vanuit het heden terug graaft naar het verleden,  zo laar Tom Lanoye het verhaal met terugwerkende kracht spelen. Het begint bij het einde en eindigt bij het begin.

Regie: Doris Goosen
Regieassistent: Els Hoyng
Tekst: Tom Lanoye
Spelers: Trude Kosse, Gerda van Heusden, Lia Schipper, Henk Epskamp, Vincent van Miert, Paul Hoogland, Herman Schoolemmer, Wietse Hummel, Anneke Peters-De Lange
Decor: Fred de Wit
Flyer & foto’s: Ton Pors

Gespeeld op: 1, 2 en 3 november 2012

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *