Op Hoop van Zegen

Klik op de flyer voor foto’s…
wilt u reageren? klik hier

 

Wijk aan zee 1899- uit Scheveningen wordt gemeld dat de bemanning van de met man en muis vergane bom  bestond uit zeven man, behalve de schipper Maarten Mos, een 30-jarige, gehuwd man. Onder de bemanning waren ook twee zijner broers, van wie één, een 20-jarige, pas 14 dagen geleden was gehuwd.

Na het lezen van dit krantenbericht schreef Herman Heijermans zijn meesterstuk: “Op hoop van zegen, spel van de zee. Met de legendarische zin: “De vis wordt duur betaald.”

Reder Bos stuurt zijn schip de Hoop Van Zegen, de 49, lek de zee op. Het schip vergaat met al zijn bemanning. De reder strijkt zijn assurantiën op. De weduwen blijven brodeloos achter. Knier zal bij deze laatste vaart haar laatste twee zoons verliezen.

Een verhaal over opstandige jongeren die zich niet nederig laten onderdrukken. Over het menselijk drama van een machteloze moeder die haar zoon tegen beter weten in de dood instuurt.

Over een wereld met een duidelijke moraal, maar zonder geweten.

Een stuk met de kracht van een Griekse tragedie, dat in onze mondiale economie anno 2011 nog niets aan zeggingskracht heeft ingeboet.

Regie: Doris Goosen
Regieassistent: Els Hoyng
Speler: Gerda van Heusden, Herman Schoorlemmer, Vincent van Miert, Marjolein Schölvink, Kees Hellingman, Wietse Hummel, Jos Grimbergen, Desiree de Bruin, Iris Hofstee, Roelinka Schouwstra, Janny Huttinga, Cas Hofstee.

Gespeeld op: 20, 21 en 22 mei 2011

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Klooster 4 Harderwijk

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
van alle komende producties en nieuwtjes