Dood van een handelsreiziger

Klik op de flyer voor foto’s…
wilt u reageren? klik hier
“U kunt gaan. We hebben u niet meer nodig. De klant bestelt via Bol.com.” Een simpele mededeling. Weg bestaanszekerheid. Weg collega’s, weg carrière, weg identiteit. Wat gebeurt er met een mens, wanneer zijn droom niet uitkomt en hij weggeworpen wordt als een “uitgeperste sinaasappel op de mesthoop van de ontslagenen”

In 1949 werd Dood van een Handelsreiziger voor het eerst opgevoerd in Amerika. Een pessimistische kijk op de prestatie gerichte samenleving, waarin de handelsreiziger Willy Loman ten onder gaat. Wanneer Loman zijn ondergang voelt aankomen, projecteert hij zijn prestatiedwang en zijn visie op maatschappelijk succes op zijn zoons. Met succes en rijkdom stel je iemand voor. Voor lui die gebrek aan talent hebben is geen plaats. Zijn zoons Biff en Happy weten wel beter en tonen weinig ambitie. Zij willen gewoon niet deugen in de ogen van hun vader. Via flashbacks en de steeds verwardere geest van Willy wordt de diepere oorzaak duidelijk waaruit dit familie drama voortkomt.

Regie en bewerking: Doris Goosen
Regieassistent: Els Hoyng
Tekst: Arthur Miller
Vertaling: Marcel Otten
Spelers: Willem Boone, Judith Busscher, Sylvie Donadieu, Henk Epskamp, Wendela Hofstee, Wietse Hummel, Vincent van Miert, Jan van Stormbroek
Decor: Fred de Wit
Flyer & foto’s: Ton Pors

Gespeeld op: 11, 12, 13 en 20 mei 2017

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *