De Stoelen

Klik op de flyer voor foto’s…
wilt u reageren? klik hier

 

“Twee oude mensen leven in een onbestemde omgeving. Ze zijn bezig. Ze praten. lachen, huilen. Ze halen herinneringen op. Ze bereiden zich voor op de komst van een aantal gasten. Alles lijkt ogenschijlijk logisch, maar bij nadere beschouwing is elk verband zoek tussen dialoog en handeling. Ondanks de schijn van het tegendeel, is er geen wezenlijk contact tussen de twee. Zijn zij van vlees en bloed? of slechts een beeld van de mens?

Volgens regisseur Geert Jager gaat dit bekende absurdistische toneelstuk van de Roemeense theaterauteur Eugene Ionesco over de leegte van het bestaan, de leegte die achter mensen opdoemt. “Een leegte die schrikbarend is. Het enige wat voor ons rest is: Lachen. Lachen om dit absurde bestaan. In die zin houdt Ionesco mij een spiegel voor. En wat zie ik daar? een zinvol gevuld leven of een drukdoenerig leventje als maskering voor de leegte in mijn eigen bestaan?”

Regie: Geert de Jager
Spelers: Wim van Andel, Klaas Andijk, Bea Bos, Klaas Borstel, Margriet Breet, Jaap Dirksen, Anja Hoogerwijde, Wietse Hummel, Petra Oortdijk, Jan van Ooien, Gerrit Hedelink, Ans de Vries, Arthur van Vliet, Greet Wetering

Gespeeld op: 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Klooster 4 Harderwijk

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
van alle komende producties en nieuwtjes